måndag 10 maj 2010

Eleverna behöver trygghet

I lördags hade min grundskoleklass återträff, den allra första under de tre decennier som gått.
Det blev oväntat öppethjärtigt. Det skojades en hel del om udda lärare och våra busstreck.
Men det som var rätt sorgligt var att alla pratade om hur jobbigt det varit att vi tvingats byta skollokaler flera gånger. Alla var överens om att det skapade otrygghet.
Vi var lika överens i vår kritik mot de styrande politikerna i Ekerö kommun, som bara fokuserat på att bygga bostäder och försummat planeringen av nya skolor.

I kväll ska barn och utbildningsnämnden i Strängnäs besluta om föreslagen flyttning (och bussning) av Långbergsskolan. Utan att frågan utretts så att man vet kostnaderna för utlovad rivning/nybyggnation, och vad som är än värre: konsekvenserna för barnen har inte analyserats. Det här förslaget har vi folkvalda politiker förvägrats att debattera, vi har inte ens fått ställa frågor om hur det ska behandlas.
Ändå anser jag att det här är en ännu sämre idé än de tidigare förslagen om att flytta/lägga ned Långbergsskolan, Tosteröskolan, Vasaskolan etc.
Hoppas att någon ledamot från C, FP eller S visar sig vara klok, empatisk och rakryggad i kväll!

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Jag delar Ditt hopp, Dag!

Kul med återträffen! Själv samlade jag 1999 min första klass (det hette "föreberedande" på den tiden...) till 50-årsjubileum av vår skolstart. Det var jättehäftigt! Flera hade inte förändrats ett dugg och andra till oigenkännlighet förvandlade! Flera också döda redan förstås.

Studentjubileer är ju vanliga men just de första klasskamraterna ser man ju väldigt sällan.

Men vi kanske ses i kväll på BUN!

Patrick aka Bee sa...

Dag, du är inne på rätt linje. Ekonomi är viktigt men inte viktigast. De som försöker göra små vinster på det här sättet är de största förlorarna. De har nämligen tappat känslan för vad som viktigt.

Kerstin Svensson sa...

Tyväär Dag!
Någon rakryggad, empatisk och klok politiker från majoriteten såg jag inte till. Det tråkiga är att Långbergsskolans personal och föräldraförening tycks tro att det här är ett bra sätt att få behålla en bra skoverksamhet. jJag är övertygad om att resultatet blir det omvända. Hoppas för elevernas skull att jag har fel:

Kerstin