onsdag 28 mars 2012

M tar avstånd från kommunalrådet

Kommunalrådet Persson (C) har omöjliggjort samarbete, anser moderaterna i Strängnäs kommun. Tidningen intervjuade Maria VB och undertecknad igår och har en artikel om Persson idag: http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1390008--jag-ar-ingen-velour-chef-

När han får kritik för att han inte vill svara på frågor eller ens behandla andra folkvalda med respekt, då svarar han att han inte är en "velourchef".
För det första finns det ingen chef som med en gnutta kunskap om ledarskap som skulle uttrycka sig så föraktfullt.
För det andra är han inte chef överhuvudtaget, han är en av 55 folkvalda politiker. Han är visserligen ledare för ett parti som fick 10 procent och har titeln kommunalråd, men "chef"?

Det är inte konstigt att moderaterna säger att han är omöjlig att samarbeta med.
Själv säger jag - som jag sa till tidningen - att jag inte har något emot honom som person, men att hans politiska ledarskap numera saknar öppenhet och respekt. Jag anser att vi folkvalda är skyldiga att följa lagar, policies och normala oskrivna regler för samtal och samverkan.
Jag kommer att fortsätta att lägga konstruktiva förslag och försöka ha en dialog, som vid dagens kommunstyrelsemöte.
Perssons majoritet (röstsiffrorna 7-6) drev tyvärr igenom beslut om försäljning av Kvitten-fastigheten som kommunen köpt för ett tre gånger så högt belopp fr Persson-företaget Kilen-krysset. Mitt yrkande om att låta revisorerna granska affären bifölls ändå, tack vare att ett par sossar visat ryggrad. Det finns hopp!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Strängnäs starke man Jens Persson meddelade att kommunen kommer att upprusta kvarnen i Strängnäs till vindkraftverk. Iden kom i går kväll när alla släckte ner lampor, då insåg Jens P. att en viktig resurs som vind-kvarnen behöver ’tändas’. Uppdraget ligger nu hos SEVAB för att genonföra ombyggnad. Projekt-ledare AC Ström tror att det kommer att bli klart till lucia och adventljusen. Kostnaden blir debiterad på elabbonenter i kvarteret vid kvarnen. Fastighetsägarna är kritiska till den preliminära fakturan på 700.000. SEVAB menar att detta är bara preliminärt idag 1 april…

Anonym sa...

Jens P har en maktposition som ger honom tolkningsföreträde till sanningen. Om man - som i hans fall - handskas ovarsamt med denna, ja, då är det inte konstigt att han anser att han är chef över den kommunala organisationen. Det är också därför han behåller den gamle yrkesmilitären som kommunchef - han är ju van att lyda order. Merparten av deras s k förnyelsearbete/utveckling har gått åt skogen, ta bara organisationsförändringar som kallhamrat genomförts, där nejsägarna plockats bort och jasägarna skockas runt de två makthavarna. För att inte tala om flera projekt som fått göras om och om igen vilket tyder på att en inkompetens ledning har tagit plats i kommunhuset. Hur länge ska detta få fortgå?
undrar Anonym

Per Wedlin sa...

Felet här var kanske inte försäljningen. Det verkar i alla fall som man har annonserat ut fastigheten genom Bjurfors.

http://strangnas.se/Upload/Kommun%20och%20politik/Kallelser%20och%20protokoll/04%20Kommunstyrelsen/Mars%202012/06.%20F%c3%b6rs%c3%a4ljning%20av%20fastigheten%20Str%c3%a4ngn%c3%a4s%202-30,%20Kvitten.pdf

Felet begicks snarast 2005 när man gjorde en av dessa märkliga bytesaffärer mellan kommunen och Kilenkrysset. Bytesaffärerna strider mot LOU och gör ofta det omöjligt att värdera kostnaderna för ett bygge, anläggning eller mark.

Sådana affärer kan man göra i den privata sektorn, men inte i offentlig verksamhet

Anonym sa...

– Vi är gärna med och hjälper Jens Persson att driva Sevab i den här riktigningen, säger oppositionsråd Maria von Beetzen (M).
I dag 17 april ekuriren.se