måndag 25 april 2011

Föräldrar protesterar igen

Föräldrar i Mariefred protesterar mot nya nedskärningar inom skolan.

http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1024908-rasar-mot-stora-klasser-pa-mariefredsskolan?articleRenderMode=article_full_discussion

Det behövs fler lärare - och därmed mindre klasser -snarast!
Och det finns pengar i kommunen nu. Pga de hårda nedskärningar som gjorts och pga dåligt budgetarbete så gjorde kommunen ett mycket stort överskott, 38 miljoner kr, vid senaste bokslutet. En del av det bör snarast återföras till skolan, vilket jag kommer att föreslå i morgon på fullmäktiges möte.
Kommunstyrelsens förslag innebär att en del av resultatet öronmärks för kulturminnen och ett antal andra satsningar, men man har glömt skolan och förskolan som drabbats så hårt i fyra år.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Fortfarande inte klickbara länkar? Du är ju på samma "hotell" som Margit. Fråga henne hur hon gör, för annars nyttjar man (lata människan) inte länken.
Och Du tycks vara en av de där politikerna jag skriver om som raskt rycker i de "överskottspengar" som uppstår en gång för att med dem istället skapa nya årliga kostnader. När tänker Du betala av miljardskulden?

Dag Bremberg sa...

Ja, jag vet, vi är alla i grunden lata ;-)
Det går dock att klicka på länk i rubriken.
Nej, jag brukar inte vara den förste att rycka i överskottspengar. Mitt ekonomhjärta tycker inte om sån usel planering. Men när det nu börjar fördelas pengar till andra ändamål så känner jag mig tvungen att påpeka att skolan och förskolan har utlovats förstärkningar, men fått ytterligare nedskärningar.
Ang skulden så är det viktiga att begränsa investeringarna, sköta exploateringarna bättre, hålla igen på centrala projekt etc så att det blir ett överskott som överskrider kapitalbehovet.