onsdag 22 december 2010

God jul!

Nu tar vi helg och glömmer allt politiskt spel om poster, arvoden, partistöd, liksom ineffektivitet, konservatism, byråkrati, centralism.
Vi glömmer också årets alla korridoruppgörelser, undermåliga (och borttappade) avtal, personangrepp, kostsamma konferenser och lååånga möten...
2011 är ett nytt år!

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Hur gör Du det? Häver i Dig whisky...eller?

lasse p sa...

Ja, ett nytt år, men vad kan det bära med sig i sitt sköte? Inte mycket nytt är jag rädd för. Zebran är ett randigt djur ränderna går aldrig ur.... ett mycket tråkigt och pessimistiskt ordspråk, men som det väl tyvär ligger mycket. Men det kommer nya zebror med nya ränder, kan man invända. Nej, det går inte att komma på bättre tankar. Det blir väl med de nya zebrorna som de nya åren... Dock, det finns bara den här Jorden och vi människor som lever här och även om mycket ser sig likt ut år från år så är ständigt allt statt i förändring. Kom att tänka på Bertolt Brechts dikt Dialektikens lov " Det säkra är inte säkert. Så som det är förblir ej.." "... och av aldrig blir nu idag, nu idag" Och näsat assiation ledde till Biermans Uppmuntran. Den känner du säkert till Dag. "Nej, låt dig ej förhårdas i denna hårda tid, de allt för hårda brister och tappar sin vassa udd därvid..." fritt från minnet. Och så måste man veta vad man önskar sig för att kunna få vad man vill ha. Och nu tänker jag inte på julklappar.
Nåväl, jag önskar mig ett ett nytt rödgrönt år. Nej, inte den organiserade samverkan mella Mp och S och V, men ett år av större mått av solidaritet, jämlikhet och ekologiskt långsiktig hållbara politiska beslut och mer utbredd och fördjupad demokrati. Det sista kom nog till just för att jag är inne på dina blogg Dag. God Jul tillbaka!

lasse p sa...

Som vanligt skäms jag lite när jag läser igenom något jag ha skrivit en sen timme här på nätet, i det här fallet i din blogg Dag. Ursäkta alla skrivfel! Ska försöka bättra mig!