tisdag 23 november 2010

Märkligt fullmäktige

Gårdagkvällens fullmäktigemöte var det första ordinarie med den nya ordföranden. Lotta skötte sig alldeles utmärkt och såg till att stämningen var lagom avslappnad.
Förre ordföranden kunde dock inte låta bli att påpeka vad han uppfattade som en liten miss. Men han växer nog in i sin nya roll som vanlig ledamot...

Kvällens enda långa debatt handlade om den politiska organisationen. Jag hävdade att den nya majoritetens förslag innebär en utökning av den politiska apparaten som inte är motiverad. Några motiv hörde jag inte heller igår.
Det hade varit bättre med en öppen, seriös diskussion om hur vi kan utveckla den lokala demokratin och medborgarnas inflytande. Flera höll med om det.
Men de flesta som var uppe i talarstolen talade mindre om demokratin än om de ökade kostnaderna för arvoden.

Lite märkligt är att M framför hård kritik men sen avstår från att delta i beslutet, liksom SP och SD. Inte lätt för medborgarna att förstå sådant agerande, och kritiken var idag hård på ekuriren.se.
Endast MFP la fram ett alternativt förslag, med färre nämnder och decentralisering av beslutsrätt till kommundelsstyrelserna.
Vi hade inget hopp om att få majoritet, förstås, men vi vill visa att vi ansvarsfullt står för vad vi säger.

Positivt var att vi faktiskt fick bifall för två motioner, en om fler vuxna på skolorna och en om cykelbana på Munkhagsgärdet.
Miljöpartiets motion om att förbjuda parkering på Rådhustorget i Mariefred avslogs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Miljöpartiets motion om att förbjuda parkering på Rådhustorget i Mariefred avslogs.

Annars blir Coop Konsum den enda butiken med parkering nära...
Vilka kan stödja det ?
Sossar och Miljöpartiet ?