lördag 30 oktober 2010

Majoritetsförklaringen är mest floskler

Det är många ord i den långa majoritetsförklaringen från S-C-FP-MP. Men det är väldigt få direkta löften eller tydliga mål. Sammanfattningsvis ska allt bli bra, men det verkar som att majoriteten anser att det mesta redan är toppen, så det behövs inga reella förändringar.
Detta var ju inte oväntat, men ändå blir jag besviken på att inte MP lyckats bättre. Det är massor av ord om miljön, men sådana fraser har vi hört förr, utan att de inneburit något i praktiken för Strängnäs kommun.

Det mest anmärkningsvärda är att det första målet är befolkningstillväxten, som nu ska vara "minst 1 %" varje år. Hittills har vi haft 1 % per år, varken mer eller mindre, eftersom mer innebär stora problem att klara bl a infrastruktur och välfärd.
Nu är det alltså ohämmad tillväxt som framstår som det övergripande målet - vilket innebär att kommunen kommer att tillåta såväl förtätning och byggnation i grönområden, som nya, tättbyggda bostadsområden, utan miljöhänsyn.

Jag är övertygad om att miljöpartiets väljare hade högre förväntningar. Nu kan man ju hoppas att MP-representanterna tar strid i miljöfrågorna, för om de bara sitter snällt i båten kommer inte mycket att hända, men vi får väl se.

Positivt i majoritetsförklaringen är att det utlovas byggande av hyreslägenheter (vilket vi iofs hört förr) och höjd lärartäthet (men inte hur mycket).

1 kommentar:

Patrick Baltatzis sa...

Hej Dag,

Jag kommer att tänka på en YouTube-film som säger något 1 procentsmålet.

The most important Video ever.

P.