fredag 20 augusti 2010

Välj ditt parti!

Igår ställde Radio Sörmland frågan: Vem tar vem? Deras tanke var att väljarna måste få veta om det ska bli en borgerlig allians eller ngn annan konstellation i Strängnäs kommun.
Men det är fel fråga. I Sverige röstar vi på partier (och i viss mån på personer om vi kryssar). Vi röstar faktiskt inte på en eller annan allians, det går helt enkelt inte.
I Strängnäs kommun är det inte sannolikt att den nuvarande majoriteten (med endast ett mandats övervikt) vinner fortsatt förtroende. Det är inte heller sannolikt att att det blir en rödgrön majoritet eller att den borgerliga Alliansens fyra partier skulle kunna bilda majoritet. Det är ingen hemlighet att de borgerliga i vår kommun har svårt att hålla sams.

I debatten i radion i går sa jag ungefär så här:
- Traditionell blockpolitik är ett onödigt hinder i lokalpolitiken. Vi behöver inte ideologiska låsningar utan pragmatiska lösningar.
Mariefredspartiet har Öppenhet och Samverkan som ledord. Vi är därför beredda att samarbeta med alla demokratiska partier.

- Välj det parti som du tycker har bäst politik!

Om Mariefredspartiet får fler röster så är det en signal om att väljarna vill att lokaldemokratin utvecklas och att det behövs förbättringar på skolor/förskolor.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

"inte ideologiska låsningar utan pragmatiska lösningar".

Jag ser Dig framför mig, nöjt mysande över denna lysande formulering som jag ju hörde "live" redan igår! Grattis!

Dag Bremberg sa...

Inte min formulering. Jag citerar ofta andra!