måndag 29 mars 2010

Ineffektiva kommunala möten

Ikväll hade vi möte i Strängnäs. Fyra timmar, 49 ledamöter av fullmäktige plus ersättare, med tickande timarvoden.
Först var det en informationspunkt som tog en halvtimme, sen var det en ganska ostrukturerad "allmänpolitisk debatt", som skulle handla om framtiden. Men det var inte så många som hade längre perspektiv än ett halvår, till valet.

Läs gärna Patricks blogg:
http://episodi.blogspot.com/
E-kuriren har en bra bild på nätet:
http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.666309

Kl halv elva avbröt ordföranden mötet.
Då hade vi fattat ett beslut (fast det var inte heller ett slutgiltigt beslut): att inte godkänna kommunstyrelsens årsrapport, utan att återremittera den genom minoritetsbeslut.
Årsrapporten var full av felaktigheter och oseriösa påståenden om att målen nåtts. Jag fick stöd av alla oppositionspartier, men ändå envisades kommunalrådet Jens Persson med att yrka bifall, så det blev en onödig votering.
Och sen hann vi inget mer.

Det förekommer ineffektiva möten även i andra sammanhang, men KF i Strängnäs platsar i Guiness rekordbok.

1 kommentar:

Stefan Holm sa...

Jodå Dag,ineffektiva möten är ett gissel, inte bara i Strängnäs kommun. På Skatteverket, där jag satt länge som konsult, tog man in en föreläsare, Mats Odin, som berättade hur man kan få effektivare möten. Något som är ett stort problem även där. Kanske en ídé även för att lära oss kommunpolitiker att bli lite effektivare? Mats var mycket inspirerande kan jag tillägga.

http://oldin.se/ms/?page_id=2