måndag 2 november 2009

Politiskt spel

Kommunstyrelsen i dag:
Önskar att jag kunde rapportera om några steg framåt, men mest formalia och ett antal byggplaner som klubbades utan diskussion.
Majoriteten klubbade sin investeringsplan. Jag, Erik Berg m fl försökte skapa diskussion kring vikten av en långsiktig och genomtänkt investeringsplan. KS-ordf Jens P sa att han var lika kritisk som jag och att det ska bli en sådan diskussion i höst. Så det är väl positivt.
Men det som hände på det här mötet var ett par omröstningar ang medborgarförslag som majoriteten sa nej till , trots att underlaget var bristfälligt och alla egentligen gillade idéerna i princip.
Erik B sa att kommunledningen avslår medborgarförslag och motioner med en ryggradsreflex, och tyvärr är det ett negativt mönster.
Det finns också ett uppenbart behov hos vissa i majoritetsalliansen att markera att de är i majoritet (nu) och därför avfärda alla möjliga förslag fr oss i oppositionen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt, precis så som vi vill att politik INTE ska vara!
I morgon ska vi diskutera målen i PBN, återkommer med info.

/Birgitta E

Anonym sa...

Vore intressant om det blev någon som lyfte fram de äldres önskemål.
Sällan det omnäms, det finns en hel del praktiska lösningar som skulle underlätta. Affärsutbudet i Mariefred är ju begränsat.
Boendemiljön är eftersatt i många hyreslägenheter.Fler Parkbänkar.osv osv.

Dag Bremberg sa...

De som talat mest om de äldres behov, dvs några sossepampar, har väl tydligt visat sitt rätta ansikte när de slängde ut de gamla från Selaöhemmet.
De äldres verkliga behov verkar försvinna i den kommunala apparaten, liksom barnens.

Exempel på vad man kan göra på kommunal nivå är att i all planering se till att det finns butiker o annan service nära bostäderna och att det är lätt att ta sig m kollektivtrafik.
Här finns en hel del att göra!