tisdag 24 november 2009

Och så den dåliga nyheten...

Tosteröskolans föräldrar och lärare får inget gehör hos S-C-FP-majoriteten i kommunen. Deras plan på att lägga ner skolan och flytta alla barnen till Karinslundsskolan ligger fast.
De påstår att de ska spara ett antal miljoner på denna flytt, vilket jag ifrågasätter, särskilt som det kostar med flyttningoch ombyggnad.
Jag frågade vid dagens KSAU-möte vad man tänker sig att göra med Tosteröskolans lokaler när de tömts, men fick inte annat svar än ett medgivande att om kommunen ska spara något på denna flyttning så måste skolan säljas. Troligen blir det rivning och byggande av nya bostäder.

2 kommentarer:

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Att planera för att lägga ned Tosteröskolan en väl fungerande skola under ett valår! En skola som jobbar aktivt med hållbar utveckling som vunnit pris för det.
En skola som ligger i en miljö som man borde ta tillvara och utveckla.
En skola som flyttar till en annan plats på det här viset mister sitt sammanhang och sin själ.
De styrande idag som går till val nästa år borde vara medvetna om detta, man kan undra redan nu hur mycket partierna tappar i förtroende.
Misstron till de som styr vår kommun har under lång tid vuxit sig stark eller snarare starkare.
Är det värt att tappa kanske ett par tusen röster eller fler. Det är inte bara föräldrar och personal på Tosteröskolan man lyckats reta upp till proteststormar. Vi är fler grupper allt ifrån skolskjutsar, dåligt planerade skolflyttar, hot om flytt och sammanslagning, Kulturskolor, missnöjda som ville se en folkomröstning om elevpeng, tågpendlare, trafiksäkerhetsfrågor, möjlighet till bra bussförbindelser. Listan kan göras lång och detta ligger de styrande till last inför det kommande valet 2010. Ett som är säkert vi finns och vi kommer att göra ett mycket aktivt val. Man kan bara hoppas att de som tänker ställa upp i nästa års val redan nu vågar ge uttryck för sin åsikt, och inte bara ställa sig bakom sitt parti.


Önskar dig en trevlig helg

//Cattis

Kerstin sa...

Tittade igår på Karinslundsskolan. Om barnen ska flytta dit, så blir det en rejält försämring. För dagisbarn ska man tex dela upp en ca 45 qm rum i tre rum så att de får ett lekrum, ett matrum och ett sovrum. Då blir det kanske 1,5 qm utrymme per barn (eller ännu mindre???). Vad "kul" att de får SÅ mycket plats!!!
Utomhus: Det kommer vara rolig, om våra barn leka ute på asfalten.Ohh förlåt - glömde att Lillemor Bylund ska lägga plastmattor så att det ser naturligt ut! Skogen kan de väl inte använda så länge för att där ska byggas 400 lägenheter.
Lovar att jag inte rösta till någon som vill lägga ner Tosteröskolan. Hoppas det är inte bara jag!!!