fredag 10 juli 2009

Stallarholmsborna kördes över

Återkommen fr semesterresa utomlands läser jag tidningen och måste besviket konstatera att Selaöhemmet offras. Stallarholmsbornas protester gjorde inget intryck på majoriten och beslutet klubbades därmed i socialnämnden i Strängnäs den sista juni.

Vi som tillhör oppositionen har ifrågasatt hanteringen och de felaktiga påståendena om att beslutet skulle medföra en besparing på 14 miljoner kronor. Den sortens prat från den socialdemokratiske nämndordföranden avslöjar två saker:

1. Sossarnas ledning har fastnat i budgetretorik och bryr sig inte om konsekvenserna för medborgarna, i detta fall äldre i Stallarholmen och deras anhöriga.
2. Sossarna har inte heller denna gång koll på siffrorna. Jag väljer att tolka det som ett tecken på okunskap snarare än oärlighet.

Kritiken riktar sig i lika hög grad mot de två andra partierna som f n styr i Strängnäs: FP och C. Det är dock främst sossarna som jag och många andra blir besvikna på. Innan maktskiftet så höll sossarna med oss i MFP när vi kritiserade hur barn och gamla drabbades av nedskärningar. Nu tiger de.

Det är över ett år till valet, men jag tror att Stallarholmsborna kommer att minnas hur de blev överkörda, liksom Mariefredsborna blivit tidigare, t ex gällande skolan som aldrig byggdes, idrottsplatsen som fick förfalla och daghemsbarackerna som bara blivit fler...

Inga kommentarer: