söndag 12 juli 2009

Alla talar om vädret...

men ingen gör nåt åt det.
Inte jag heller, men jag har i varje fall lagt in en väderrapport på min blogg.
Hopp om solsken snart...

UPPDATERAT: men här hos mig är det bara regn (f att citera Orup). Lita inte på väderprognoser!

4 kommentarer:

Linda Strand sa...

Hej Dag!
Apropå vädret... eller nåt :)
Hur blev det med Hammaren och vägbygget sist och slutligen? Jag är lite nyfiken på utgången av det hela och misstänker att du har koll på det? Blev det någon väg eller inte?

Dag Bremberg sa...

Hej, Linda!
Politiskt beslut har inte tagits, men det rullar tydligen på med planarbetet i kommunhuset. Det sägs att ett förslag t detaljplan ska komma fram i höst. Fast hur kommunen ska ha råd med vägen kan man undra. Det är inget jag skulle prioritera, särskilt inte som det innebär att man förstör den stadsnära skogen med oskattliga naturvärden i form av nyckelbiotoper m.m.

Linda Strand sa...

Det vore ju bra om vägen - om den nu blir av - byggs i nåt område där så mycket som möjligt av Hammaren kan få stå ostört. Om jag förstått det hela rätt så är det just ädellövskogsområdet som är i farozonen. Jag har förståelse för att även Mariefred ska utvecklas och byggas ut, men kanske finns det något bättre alternativ än just Hammaren... Det ligger väl också nån skjutbana däromkring, eller den kanske är nerlagd numera.

Dag Bremberg sa...

Ja, hela idén med vägen gm Hammaren är fel från början - vilket bekräftades av Vägerkets utredning. Men som vanligt låter sig inte de som styr i kommunhuset påverkas, man fortsätter alltid på den inslagna Vägen!

Här finns en baktanke om att bygga hus i Hammaren, och exploatören skulle då bekosta en del av vägen - som alltså inte var någon bra idé...