onsdag 1 april 2009

Bevis på för många nämnder

Att det är för många politikeruppdrag blev tydligt på kommunfullmäktige, då en ny representant för centern skulle väljas in i barn- och utbildningsnämnden.
En hyfsat ung kvinna måste ersättas med en av de sista mohikanerna, ur det lilla gubbgäng som styrt Strängnäs i flera decennier: Torgny Jonsson.
Inget ont om personen TJ, det är en snäll farbror, men herregud, fanns det ingen yngre?

TJ var kommunalråd under förra mandatperioden och tillhörde den allians som faktiskt förlorade väljarnas stöd. Han lämnade då kommunstyrelsen, liksom Anders S (fp), medan Ulf K (m) flyttade. Så där blev en viss effekt av medborgarnas missnöje, men sen har det gamla gubbgänget en viss förmåga att hitta på nya allianser...

7 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Just det, där har du beviset, så är det för flera partier. Man plockar fram personer som har varit på toppen av sin politiska karriär länge och ger de en plats i en nämnd. Jag hoppas jag har vett att tacka nej när den dagen kommer!

MVH Margit

Mats Werner sa...

Valet förvånade mig! Inte bara för att "det går bakåt" för Torgny Jonsson som Anders Svensson uttryckte det utan för att det visar att det faktiskt tycks tunna ut i centerleden. Det är kanske så att de rent av kan tänka sig att slopa några kommundelsråd till slut iallafall. Om de inte har folk nog behöver de ju inte slåss för att behålla nämnder och råd för att få många poster till partiet!

Ebbe Ollman sa...

BUN:s majoritet kanske behöver stöd av en gammal erfaren man?

Mats Werner sa...

Ja, där har Du en klok tanke, Ebbe! Så är det kanske.

Freddy the fighter sa...

Man behöver blanda gammalt med nytt, inte gammalt med äldre ;o)

Arvodesmässigt kan jag avstå från mina otroliga 180:- i månaden. haha

Freddy the fighter

mariavb sa...

BUN har genomgått en betydande föryngring under de tio års spann jag varit med. Det är roligt. Skolorna engagerar. Men Torgny är mycket välkommen i nämnden, han är erfaren och vettig! Kreativa grupper kräver bägge kön, alla åldrar samt människor med olika kulturell bakgrund.
(Torgny kommer ju från landet )
Maria

Dag Bremberg sa...

Det räcker inte med att vara "vettig" eller ha "bondförnuft". Man måste ha ett genuint engagemang och förståelse för hur barnen faktiskt påverkas av de politiska besluten. Det har saknats bland de gamla Strängnäspolitikerna.