måndag 23 mars 2009

Skolorna hotas av panikåtgärder

Strängnäs kommunledning har inte grepp om ekonomin. Det fortsätter att försvinna miljoner på Campus - och i stället för att ta tag i problemet med gymnasiet, så tänker man sparka lärare på grundskolorna.
Läs mer på Marias blogg: http://mariavonbeetzen.se/blogg/?p=1235

Min kommentar:
Det är fullständigt oacceptabelt att de barn som råkar vara i grundskolorna i Strängnäs kommun 2009 ska få ta smällen för Campusfiaskot.
Detta är inte rektorernas ansvar att hantera gm att de tvingas sparka lärare. Här måste till åtgärder på Campus och i kommunhuset.

I det här krisläget borde majoriteten ha öppnat för en bredare samling. Nu väljer de att försöka locka med moderaterna att dela ansvaret för panikåtgärderna. Vi fem andra oppositionspartier har inte ens fått veta en siffra av det som ska klubbas på KSAU i morgon.
Läs mer på: http://margiturtegard.blogspot.com/
& http://matswerner.blogg.se/

4 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Kommer du att gå på BUN på onsdag kväll? Jag kan inte för teknik- och fritidsnämnden har sammanträde samma kväll.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Hej, Margit! Nej, jag räknar med att Per-Erik går. Vi får kräva besked i morgom på KSAU ang nedskärningarna.

Mats Werner sa...

Som jag skrivit hos Margit: i ett läge där barngrupperna ökar (förskolan) är ju inte avskedande av lärare direkt den första åtgärden man bör ta till om man använder sin tankeförmåga. Däremot är det väl dags att byta ut maxtaxan mot en inkomst- och utnyttjanderelaterad taxa för att få en förnuftig lösning åtminstone på det "lägsta stadiet".

Dag Bremberg sa...

Mats, håller med. Maxtaxan är en olämplig konstruktion som riksdagen tvingat på kommunerna. Formellt sett skulle väl vår kommun kunna strunta i maxtaxan, men det kostar i minskade statsbidrag, om jag förstått rätt.