Jag har tidigare varit övertygad om att "den nya majoriteten" skulle vara pragmatisk och öppen för diskussioner om långsiktiga lösningar, bl a för skolorna.
Efter de senaste dagarnas agerande är jag tyvärr lite tveksam.
Men hoppet lever.
Tord T har börjat blogga igen, motvilligt erkänner han. Han kände sig tvungen att bemöta oppositionens kritik om mörkläggningen av skolförslaget.
Fast egentligen är det ingen blogg, utan en megafon, eftersom Tord satt en spärr för kommentarer. Vilja att lyssna?
Helena Hallgarn (fp) har också en blogg som inte riktigt är en blogg, utan mer en presentation av den politiska agendan. Men det är okej. Där presenteras skolförslaget utförligt och där kommenterar hon själv oppositionens agerande. Det verkar som att hon faktiskt efterlyser andra förslag och hon svarar i positiv ton på mitt inlägg där:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8675409202735681225&postID=3949923364019029955
David A (v) bloggar med kloka påpekanden om att "Centralskolan" snabbt skulle bli överfull.
"Hur ska man då lyckas klämma in alla eleverna? I förslaget syntes inga nya byggnader. Menar man på allvar att man vill ha en skola med runt 1000 elever där F-5 står för 600 elever?"
http://davidaronsson.blogspot.com/
Inom oppositionen pågår en intensiv, öppen och konstruktiv diskussion om alternativa förslag. Vi har givetvis en massa olika uppfattningar, men vi tycks vara överens om att det vore olyckligt att skapa en jättestor centralskola.
Vi är också överens om att lokalkostnaderna inte är skolornas fel, rektorerna har inget inflytande alls och har inga incitament att begränsa sin lokalanvändning. Ansvaret ligger i dag helt hos Fastighetsbolaget. Detta måste förändras!
Helt klart är också att det stora svarta hålet är Campus/Thomasgymnasiet. Där behövs snabba, kraftfulla åtgärder - inte på väl fungerande skolor som Tosteröskolan eller Långbergsskolan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vi i mp instämmer! Bra sammanfattning av läget och de åtgärder vi diskuterar i oppositionen. Sedan kan jag tillägga att vad som än händer är det nu viktigt att en plan för upprustning av de befintliga skolora görs. Det är inte bara Strängnäs stad som har skolor, de andra kommundelarnas skolor, vars upprustningsbehov tagits fram i utredningen, får inte glömmas bort. Majoritetens flytt- och byggkarusell i Strängnäs kommer att generera kostnader, förutsedda samt oförutsedda, som vi vet. Då undrar jag vad som blir kvar till de andra. /Monica
Hej riktig analys av Monica, samtliga skolor behöver upprustas hur vi än gör. Och det kommer att kosta skattekronor.
häls Lotta
Skicka en kommentar