torsdag 8 januari 2009

Storm av kritik

Ett 30-tal medborgare har skrivit inlägg på http://www.ekuriren.se/ med kommentarer till förslaget att stänga Tosteröskolan och Långbergsskolan samt slå ihop Paulinska och Vasaskolan. Ett 20-tal kommentarer finns också på Margits Urtegårds blogg, där det även diskuteras namninsamling och demonstration: http://margiturtegard.blogspot.com/

Det lär bli många som kommer att protestera, även om inte alla gör det högt utan väljer att flytta sina barn till en friskola, flytta från kommunen eller helt enkelt lägga sin röst på något annat parti i nästa val.

Jag utgår dock ifrån att Lotta G och andra i majoriteten kommer att lyssna och ta till sig synpunkter. Frågan är inte avgjord, som någon påstår på tidningens hemsida.
Min kommentar:

Detta är endast ett förslag som pekat ut en "inriktning", men med många frågor kvar. Det är förankrat hos endast sju ledamöter av 13 i barn- och utbildningsnämnden. Alla oppositionspartier är kritiska, även om kritiken tar sig olika uttryck.
Mfp kommer att protestera mot detta kortsiktiga tänkande att stänga skolor pga en högst tillfällig och kortvarig nedgång i elevantalet.
Räkna med att det kommer att bli diskussioner om detta innan beslut fattas om ett antal månader.
Nu ska givetvis alla medborgare känna att de har chans att säga vad de tycker om detta nya förslag.

1 kommentar:

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Som förälder förväntas det att vi skall göra ett aktivt val av skola, så gjorde vi, men vad händer man tänker lägga ned och flytta Tosteröskolan, det som är vårt aktiva val, snacka om att vi är sura och missnöjda...
Men vi tror inte att detta är sunt så vi vill att vårt barn skall gå på skolan som vi väljer för vårt barns bästa.

Vi vill att man tänker om
nu! Vi har gjort ett aktivt val.
Vårt aktiva val står fast, inget annat gäller vi vill se fakta på vilka vinster en flytt skulle ge just vårt barn utifrån barnkonsekvensanalyser för att ge vårt barn de förutsättningar som behövs för att rustas inför framtiden.
Ge mig fakta så att vi kan tänka om.
Tills dess så står vårt val fast i vår familj.
VI är en av många som gör ett aktivt val inför HT 2009
//Cattis