onsdag 7 januari 2009

Skolor läggs ner!

Tosteröskolan ska läggas ner och i centrala Strängnäs skapas kommunens största skola i Paulinska skolans och Vasaskolans nuvarande lokaler. I den nya skolan, som kallas centrumenheten, ska runt 800 elever gå. Flytten av elever påbörjas redan i höst.
Det beslutet fattar i kväll barn- och utbildningsnämndens majoritet. Det lär bli 7-6 för detta är ett ogenomtänkt förslag som samtliga oppositionspartier lär protestera emot.

Personligen är jag djupt besviken.
Det kommer att kosta mycket mer, både i barnatårar och i reda pengar, att genomföra detta, i stället för att ha is i magen och låta nuvarande skolor arbeta långsiktigt i sina nuvarande lokaler. Antalet barn ökar redan nästa år och det blir väldigt kostsamt att bygga en helt ny skola inom ungefär fem år. Plus att kostnaderna för flyttning, ombyggnation och inredning kan dra iväg. Se på Campusprojektet!

Lägg till detta att Tosteröskolan är en populär, väl fungerande skola i ett bra läge.

Och vem vill ha jätteskolor. Tidigare har alla partier varit överens om att det ska vi inte ha i vår kommun...

3 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Även Långbergsskolan är en populär skola, de har kö till skolan. Jag har också skrivit om detta på min blogg.

MVH Margit

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Och där rök vårt val av skola inför ht 2009 när nu Tosteröskolan ser ut att behöva flytta efter ett år.

Nu får vi tänka om.

Cattis

mariavB sa...

Majoritens plan är en stor skrivbordsprodukt, med dålig känsla för det positiva som vi har i våra F-5 skolor i Strängnäs. Det är lätt att slå sönder arbetsglädje och engagemang genom stora cenntralistiska beslut.
Maria