måndag 5 januari 2009

Ingen öppenhet om skolorna

Öppenhet ska vara utgångspunkten för Strängnäs kommun, enligt den kommunikationspolicy som fullmäktige nyligen antog.
Men vissa i den styrande majoritetspakten vill inte innan de fattar sina beslut ha någon öppenhet gentemot medborgarna eller oppositionspartierna.
Om ett par dagar avser kommunledningen att presentera sitt förslag om skolorna; vilka som ska läggas ner, stängas, rivas, byggas om eller hyras ut... Många frågetecken.
Vi i opposition har varit tydliga med att vi är beredda att diskutera breda, långsiktiga samförståndslösningar - så att skolorna får arbetsro.
Men kommunledningen hemlighåller sitt förslag, enligt uppgift för att det annars skulle spridas till medborgarna via några bloggar...
Läs Maria von B:

http://mariavonbeetzen.se/blogg/?p=712

3 kommentarer:

MariavB sa...

Bara inställningen till bloggar räcker för att avslöja våra nuvarande makthavares bakåtsträvande attityd.
MariavB

Dag Bremberg sa...

Ja, och även om en del hävdar att det är en generationsfråga så är jag övertygad om att det handlar om inställning. Antingen vill man att politiken ska vara förbehållen en sluten krets som på
Erlanders och Hedlunds tid eller så bejakar man möjligheterna att snabbt nå ut till många medborgare.

Även om det ibland blir oseriösa inlägg på bloggar, så är de en del av det nya kommunikationssamhället, och det håller inte att stoppa huvet i Strängnässanden.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

En generationsfråga kan de ju hävda att det är, men det argumentet håller ju inte, det är bara att titta på vem som bloggar; vi kommer från olika generationer.

Det håller inte att stoppa huvudet i Mariefredssanden heller:-), nu gäller ju inte det dig förståss! Bloggar har kommit för att stanna, de som vill kan använda sig av detta forum/redskap. Att försöka stoppa oss som bloggar är värre än att det i bland spårar ut på bloggarna.

MVH Margit