tisdag 13 januari 2009

Fågelsången räddad!

Ingen vinnare bör utses i markanvisningstävlingen, beslutade en majoritet i Mariefredsnämnden i kväll. Jag är säker på att detta beslut kommer att bekräftas av en majoritet i kommunstyrelsen.
Därmed blir det inga flytande villor, ingen pir och inga höga byggnader vid stranden vid Fågelsången/Andra backe.

Mariefredsnämnden uttalade också att om en byggnation ska göras i framtiden ska den utgå från Mariefredsbornas önskemål. Jag är övertygad om att en stor majoritet vill bevara Fågelsången, möjligen skulle man kunna bygga något hus precis vid vattenverket. Varför inte ett dagis?

Bristen på daghem i Mariefred är fortsatt akut, provisorierna står kvar och nu måste faktiskt ett nytt tillfälligt dagis öppnas i en källarlokal vid Nyponet, fick vi veta i kväll.

Vi fick också veta att kalkylerna för byggande av ny IP överskrider de 53 miljoner kr som man hoppas få in på en försäljning av Hammarängen.

3 kommentarer:

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

När skall alla tillfälliga lösningar ta slut i vår stad.

När är dom borta och ersatta av ändamålsenliga lokaler som uppfyller kraven.

//Cattis

Monica Stålborg Billberg sa...

Jo, en vinnare blev det - Mariefredsborna! Hurra för alla duktiga och uthålliga politiker som tänker rätt! De blir fler, eller ser det bara så ut? Visst ska Fågelsången sparas till något bra, för alla. Flytande villor är ett onödigt otyg! Menar man på allvar att folk ska bo där? Med barn? Nej, så länge det finns fastland vill vi ha fast mark under fötterna.
Klart att nya IP blir dyrare än beräknat, och då har man inte börjat bygga än! Vänta bara. Ingen bra affär för kommunen (det heller).

Ebbe Ollman sa...

Jag fick en presentation av alla tävlingsförslagen på PBN och tyckte inget var riktigt bra. Vi får väl se hur partipiskorna viner i KS och KF...