tisdag 16 december 2008

Inget ska förändras

Kvällens citat:
"Vi kommer att fortsätta föra den politik som vi alltid fört."

(Förre kommunalrådet Torgny Jonsson (c), numera på en reträttpost som boss i bostadsbolaget.)

Detta sade han som kommentar till ett nytt bostadsförsörjningsprogram, som betonar att kommunen ska ta hänsyn till efterfrågan på bl a hyreslägenheter för ungdomar.
Jag tolkade texten som att vi äntligen ska börja ta politiskt ansvar och styra vad som byggs.
TJ svarade snabbt att han tolkade det som att inget skulle ändras, och att man redan gjort allt som behöver göras, för hyreslägenheter har man minsann redan byggt och det för länge sen...
Att det sedan dess byggts massor av enfamiljshus och att vi har en obalans i vårt bostadsutbud, det är tydligen inget bekymmer.

Om jag vore en av de sossar som talat om att vi måste börja bygga hyreslägenheter skulle jag undrat varför man har en allians med så konservativa politiker.

4 kommentarer:

mariavb sa...

Hej Dag !

Ett mycket symptomatiskt citat ! Du var skicklig igår Dag. I Sevabdebatten intellektuellt genomskarp när du handerade Leif Lindström. Härligt höra sådant i fullmäktige.
Maria

Anonym sa...

Det hade jag velat hört och sett! Synd att vi inte har Webbradio som vi pratat om i demikratiberedningen.

Kerstin

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Det finns ett talesätt; alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring. Det ligger nog mycket i det. Det heter inte betongsossar för inget! De har haft makten i alldeles för många år.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Med tanke på vad jag hört de senaste dagarna tvivlar jag på att alla politiker vill ha webb-radio eller webb-TV fr KF. Men vi ska förstås driva frågan!