tisdag 25 november 2008

Tack!

Tack alla ni som visat deltagande på olika sätt under denna för mig sorgesamma tid.

Nu är jag, som ni ser, igång och skriver på bloggen igen.
Men jag gör det med tvekan.

Det känns som att bloggandet har fått en smutsig kant. I dag på fullmäktige höll Åsa (s) ett anförande om bloggandets baksidor, med anledning av att det på vissa bloggar förekommit otrevliga personangrepp och insinuationer om privata förhållanden.
Tack och lov har jag inte läst dessa inlägg, då jag hållit mig borta från bloggosfären, och de är tydligen raderade nu.

Det vore synd om de politiska bloggarna försvann, för de är de enda öppna debattforum som vi har i kommunen. Tyvärr har det inte skapats något diskussionsforum på kommunens hemsida. Vi har framfört det förslaget från mfp, och fått medhåll, men inget har hänt. Inte heller har den utlovade hemsidan för Mariefred skapats.

Jag lovar att ta tag i detta, för jag tror starkt på att skapa nya forum, för demokratins skull.
Jag ser denna blogg som ett tillfälligt projekt och jag ger inga löften om dagliga kommentarer eller rapporter efter sena möten. Det blir för sent och för lite sömn...

Det

5 kommentarer:

Mats Werner sa...

Det...?

Det märkliga med Åsas anförande var att det väckte sådan undran. Majoriteten av de närvarande hade ingen aning om vad hon pratade om. Om tanken var att stoppa en diskussion som förs blev nog resultatet det motsatta. Nu var det plötsligt det stora samtalsämnet i pausgrupperna.

Dag Bremberg sa...

"Det" var my "famous last word" innan gonggongen gick.
En liten cliff-hanger...

Du har säkert rätt i att många i KF inte var medvetna om vad som skett. Hur som helst kan det vara värt att fundera över hur och var vi ska föra de framtida politiska diskussionerna.

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka och redan redo för debatt. Tyvärr kom vi ju aldrig till förslaget om demokratiberedningen. Jag kan inte förstå att KF:s sammanträden ska behöva bli så långa. Vi får väl lägga in ytterligare möten? Anders måste förstå att vi vill debattera och var annars om inte i KF? När jag begärde ordet gällande köpekontraktet för museet suckade Anders och skakade på huvudet. Så där gick jag tydligen över gränsen.
Nu är det ju inte så lätt att få tyst på mig. :-) kerstin

Dag Bremberg sa...

Kerstin, tack för vänliga ord.

Du hade ett par lysande inlägg i går. Mkt viktigt påpekande ang diskrepansen mellan visionens befolkningsmål och det som tjänstemännen anser realistiskt.

Du var också en av dem som vågade ta en diskussion om avtalet med pansarmuséet. Synd att så många inte vågar tänka och agera efter eget förnuft i KF.
Givetvis måste vi få ta oss tid att diskutera i KF, innan vi klubbar långsiktiga avtal, som påverkar kommunens ekonomi!
Det måste ordföranden och alla andra acceptera. Du har nog rätt i att det kan behövas fler möten, så att de inte blir för långa.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Välkommen tillbaka får man väl säga. Vi har saknat dig i politiken och på bloggen. Du behövs. Jag blev uppriktig glad när jag såg att du kom till kommunfullmäktige i går kväll, var orolig för att din time-out inte var över än. Du behövs i debatten.

MVH Margit