tisdag 23 september 2008

Livet i Fagervik - den nakna sanningen

Vad fick vi veta för sanningar om livet i vår lilla stad när vi bänkade oss framför dumburkarna i går kväll? Att folk är rätt snälla mot varandra, i alla fall efter ett glas Alles Verloren på kvarterspuben.
Ja, ni vet väl att Livet i Fagervik är inspelat i Mariefred?

Fast när aktörerna skulle åka tåg till Stockholm så ville man inte filma vid Läggesta (för ful station?), så då drog teamet till Vagnhärad.

Kanske ska den som söker verklig idyll flytta dit i stället.
Visst är det mycket som är bra i Mariefred, men nån gammaldags idyll är det inte; det är bara den ytliga bilden som möter tillfälliga besökare.
Man kan tro att alla klockor står stilla, men expansionen är extrem och det är rena Klondyke för byggbolagen - just nu, innan konjukturen rasar...
(Det där sista tycker kanske någon var pessimistiskt, men man kan också se det som positivt, om marknaden bromsar när inte politiken alls klarar att styra utvecklingen.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Dag! Missade Fagervik, men håller med dig om att det inte skulle skada om luften gick ur bygg-boomen. Det är verkligen fritt fram för alla tokiga idéedr, Mariefred kommer att byggas sönder.
Vår idé om bilfria stadskärnor längtar man efter när man är i det stadsjeepstäta lilla Mariefred. Man ser inte stan för bara bilar. Våra kära politiker har mycket lite tankar kring vad som är vackert och trivsamt, fast det är de kvalitéerna som håller i längden. Trist om Mariefred blir ett nytt Huddinge. Stationen är i alla fall lika ful. /Monica S.B.