Nu har de allra flesta experter och politiker medgett att klimatförändringarna är ett faktum och att de kommer att innebära dramatiska konsekvenser.
Hög tid att vår kommun inte nöjer sig med att nämda detta faktum i abstrakta dokument, hög tid att analysera vilka åtgärder som kommer att krävas, att fatta beslut om dessa och börja gå från ord till handling!
Det är svårt att få igenom nytänkande i gamla strukturer; därför krävs att klimafrågan hanteras i ett nytt organ som kan ha en helhetssyn. Kommunens gamla miljö- och räddningsnämnd arbetar bra, men mer med tillsyn och väldigt lite med långsiktiga strategier.
Därför föreslår vi i demokratiberedningen att kommunfullmäktige inrättar en klimatberedning. Frågan kommer att diskuteras redan om en vecka på kommunstyrelsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Dag!
På min blogg har Du fyra länkar till ett mycket tänkvärt föredrag av amerikanen Bob Carter. Kolla dem! De är i klar överensstämmelse med var faktiskt också flera svenska forskare säger.
Jag ska återkomma till ämnet på min blogg.
Låt mig säga att jag tillhör "tvivlarna" på dem som bara gör extrapoleringar av korta kurvor.
Ja, "flera" forskare och förståsigpåare hävdar fortfarande att inget har hänt och inget kommer att hända (i varje fall inte i deras livstid).
Jag kan iofs tycka att det är bra att det finns personer som tänker tvärtom och ifrågasätter vetenskapens etablerade teorier, FN och vår regering.
Men den viktiga frågan är inte om de siffor och prognoser som nu används är helt korrekta. Det viktigaste är inte heller vilken skuld människorna har.
Det viktiga är att vi som är politiskt valda måste ta vårt ansvar och fatta beslut om att vidta ett antal åtgärder, dels för att motverka klimatförändringarna, dels för att hantera konsekvenserna.
Vi skulle kunna avstå från att göra något, stoppa huvet i sanden och avvakta ytterligare forskning. Visst, men vem är beredd att ta risken? Vi har inte facit, det kan vi vara överens om, men vi borde också kunna vara överens om vad som är rimlig riskhantering.
Se gärna:
http://www.youtube.com/watch?v=mF_anaVcCXg
Skicka en kommentar