fredag 9 maj 2008

Vad vilja de nya ledarna?

Vad menar Lotta? undrar Margit Urtegård på sin blogg i dag. Där är det också en diskussion om utredningen om skollokaler.

http://margiturtegard.blogspot.com/

Den gamla utredningen som presenterades - och sågades - i november hade fokus enbart på några skolor i centrala Strängnäs, trots att det knappast var just där man kunde räkna med tomma stolar om ett antal år.
Själv sa jag då, och det hörde jag också från sossarna, att man borde se över alla skolor i kommunen, innan man fattade några beslut.
Även om mycket talar för att man ska bevara småskolor på landsbygden, så måste man ändå i en seriös utredning ha med deras elevantal, behovsprognoser och kostnader. Ingen hävdade att Mariefreds eller Åkers skolor skulle vara fredade från nedskärningar, trots att eleverna på dessa orter inte heller har någon frihet att välja en annan skola.
I direktiven till den nya uttredningen ingick att titta även på landsbygdsskolorna och kommunstyrelsen var överens om detta. Nu när utredningsrapporten kom, så säger Lotta G genast att det är märkligt att dessa skolor finns med. Det är en sak att tycka att förslaget är dåligt, men det bör väl ändå behandlas som alla andra vid öppna, politiska möten?

1 kommentar:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Skall man göra en skolutredning är det väl naturligt och självklart att alla skolor skall vara med i utredningen?! Allt annat är väl konstigt? Helheten är viktig, men då måste man ju rimligen titta på helheten och inte lämna något utanför. Jag hoppas allt blir korrekt i slutändan och bra för våra skolbarn, det är det viktigaste.

MVH Margit