fredag 16 maj 2008

Mer personal i äldreboendet!

Det står i dagens ST/EK om att de äldre på Hammargården inte har ett värdigt leverne, på grund av att personalen går på knäna.
Redan på Mariefredsnämndens möte sa jag att enhetschefen måste få medel till den personalförstärkning som hon begär. Det handlar om en merkostnad på cirka 360.000 kr per helår eller hälften för återstoden av 2008.
Det finns det utrymme för i nämndens budget.

Dessutom är det ju så att den nya majoriteten lovat att ta fram mer pengar till personalkostnader, genom en skattehöjning nästa år och genom att ta pengar från årets reserv.
Det är nu hög tid att de lämnar klara besked.
På Mariefredsnämndens möte menade s och fp att de måste få en smekmånad. Visst, men nu är den över! Personal som varslats om uppsägning har inte tid att vänta längre. Och föräldrar som är på väg att flytta sina barn måste få klara besked innan skolavslutningen.
Nästa vecka förväntar jag mig tydligt svar från den nya kommunledningen. Hur många måste sluta?

4 kommentarer:

Freddy sa...

Det har jag tjatat om länge nu och det var jättebra att Rodica klev fram och sa som det var. Önskar att andra verksamhetschefer gjorde likadant. Det ska in mer personal och det ska vara en stimulernade och trygg tillvaro på äldreomsorgen annars så är man helt enkelt arrogant och lite blind för ålderdomen. Kanske vill man inte tänka på sin ålderdom för att man är lite rädd?. hoppas att det finns tillräckligt med ork och mod att ta tag i detta ÄNTLIGEN nu!. Fasiken vi ska ju också dit i framtiden (längre ifrån än mångaaa andra politiker ;O9).

Mvh/Freddy

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Jag skriver på min blogg i dag om Tord Tjernströms konstiga kommentar i lördagens tidning: "att det är fel att ställa tjänsten som politisk sekreterare mot behovet av mer personal i äldrevården". Skattepengar är skattepengar och det är politiker som beslutar om vilka prioriteringar som skall göras. Att försöka få folk att tro att det inte är samma "kista" pengarna tas i från är ju bara dumt.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Ja, Margit! Det är klart att det är samma skattekista. Jag har förvånats över att man i denna kommun hanterar sina olika budgetar så stelbent och med sådant revirtänkande.
Om det finns politisk VILJA så kan man genast göra sådant som att förbättra personaltätheten inom äldreomsorgen och förskolan.

Freddy Danell sa...

Det har länge varit så att varje verksamhet och förvaltning vaktar sitt som en arg katt. Kommunen borde kunna arbeta mer flexibelt och kunna sammarbeta. Kanske är för mycket begärt av verksamhetscheferna.