torsdag 27 mars 2008

Campusskandalen växer

www.ekuriren.se (T Widmark) berättar i dag om de skenande kostnaderna för Campusbygget. Han jämför med de låga kostnaderna man hade för Tomasgymnasiet.
Ekonomichefen hävdar att man inte kan jämföra äpplen och päron.
Min kommentar:
Jo, man kan jämföra äpplen och päron!Även om de ser olika ut och inte smakar exakt likadant.
Om ett äpple kostar 6 kronor och ett päron 10 kronor, då är skillnaden i pris för stor. Då väljer jag - och de allra flesta - ett äpple.

Detsamma gäller lokaler för skolor.Det är just sådana jämförelser och beslut som politikerna ska stå för.
Det är ofta så att det blir betydligt dyrare än beräknat när man ska bygga nytt och när olika personers ambitioner och idéer ges fritt spelrum, när det inte finns tydlig styrning och tydliga politiska beslut.

På mitt första fullmäktigemöte ifrågasatte jag om kommunledningen verkligen ville dra på sig 10 milj kr högre hyreskostnader varje år.
Svaret från kommunalrådet Ann L. visade att hon tyvärr inte brytt sig om att ta reda på kostnaden (som stod i handlingarna). Hon trodde att merkostnaden var totalkostnaden (som blir nästan tre gånger så stor).
Man kan tycka att fler politiker borde ha varit vakna och reagerat, men den som är ytterst ansvarig och som stod upp och försvarade Campus-förslaget var just Ann L.
Hög tid att sätta stopp för den odemokratiska leken med skattebetalarnas pengar!

Inga kommentarer: