fredag 28 mars 2008

Exit Landerholm - och sen?

Nu är det äntligen klart: kommunalrådet A. L måste avgå, eftersom fp och c uttalar offentligt att de inte har förtroende för henne.
Jag hade tänkt att på måndag i fullmäktige föreslå nyval på kommunalrådsposten, men nu verkar det inte behövas.
Frågan (som väl är orsaken till att de borgerliga partierna varit så tvehågsna) är :
Vem ska styra i stället?
Om fp och c är extremt fega och konservativa så låter de moderaterna plocka fram ett nytt namn. Om de lyssnat på opinionen och tänkt efter en smula så inser de att det inte går att styra kommunen på ett bra sätt med en moderatstyrd allians.

Vi som drivit frågorna om öppenhet och som framförallt kritiserat det moderata smusslandet är fortfarande beredda att ansvarsfullt delta i öppen samverkan - för kommunens bästa.

På kurirens hemsida hävdas att väljarna valt den politik som den moderatledda fempartialliansen bedrivit det senaste året, men det är en total missuppfattning.

Medborgarna har inte valt kommunalrådet Ann L (eller hennes make). Det är inte ens så att en enda medborgare röstat för denna "Strängnäsallians" som inte ens var formerad före valet. Väljarna röstade på flera hundra olika personer i tio olika partier, varav 49 kom in i fullmäktige.
Faktum är att om du frågar medborgarna så är det garanterat en minoritet som skulle vilja ha just denna kommunledning.
Om man ska få ett brett folkligt stöd bör man dels släppa in fler partier, dels börja lyssna på medborgarna.

1 kommentar:

Lotta Grönblad sa...

Hej Dag

Jag tror inte att det politiska ledarskapet "återhämtar sig" bara för att en enda person nu får lämna, utan det är så att majoriteten har ett gemensamt ansvar.

Om jag var c och fp skulle jag nog inte acceptera att m tillsätter kommunalrådsposten igen för det partiet har ju gjort bort sig och det kan inte enbart vara Landerholms ansvar.

Personligen vill jag se en mittenkoalition i fullmäktiget.

Hälsar Lotta