lördag 29 mars 2014

Nya utspel andas desperation

Kommunalråden Tord (som tappat sitt eget partis förtroende) och Jens (vars parti är på väg att ramla ur riksdagen) har gjort ett utspel om "trygghetsboenden" i stället för de äldreboenden som de lagt ner. Konstigt att de hemlighöll detta när vi hade kommunstyrelsemöte i onsdags och fastighetsbolagets VD talade om försäljning av lokalerna.

Planeringen i Strängnäs kommun är uppenbarligen under all kritik.
Så kallat trygghetsboende för äldre som är friska har jag och många andra länge efterlyst.
Men det är tokigt att först lägga ner Selaöhemmet och Solvändan - äldreboenden för de som har tydliga vårdbehov - för att försöka spara pengar - och sedan komma och ge "vallöften" om trygghetsboenden i samma lokaler. Hemskt för de gamla och deras anhöriga som utsatts för detta.

2 kommentarer:

Arne Arvidsson sa...

Ja, man kan verkligen undra i vilken ordning de olika tankarna/hugskotten föds. Någon röd tråd är det svårt att skåda.

Anonym sa...

Först säger man upp hyresgäster, tappar hyresintäckter.
Motiveringen är att spara pengar...
Sedan börjar man undersöka om försäljning.
Slutligen lägger Kommunalråden fram ett förslag om äldreboende.

Kunde kommunen inte börjat med att undersöka vilket intresse det fanns för ett ändrat boende, och hur lokalerna kunde anpassas. Sedan kunde man undersöka om det fanns privata köpare för ett seniorboende. Under tiden hade man i lugn och ro kunnat hitta en lösning.
Saknar privata lösningar för att överta och ombilda Solvändan utan att en privat byggare skall gå in och göra max vinst på förändringen. Alliansen har inte lagt fram några nya lagliga former för att anpassa till seniorboende, där köparna själva bestämmer sin egen standard och lösning.