måndag 25 november 2013

KF: Sverigedemonstranter med offerkofta

UPPDATERAT: webbsändningen: http://streamtech.se/partner/skm/
Efter 2.45 gör jag ett inlägg ang de främlingsfientligas bluff.

Strängnäs kommunfullmäktige handlade i kväll främst om budgeten för nästa år.
Vi som värnar kommunens kärnverksamheter kritiserade majoritetspakten C-FP-S-MP för nedskärningar inom skolan och äldreomsorgen.
MFP, SP, M och V föreslog i olika skuggbudgetar mer till dessa områden.
MFP var liksom tidigare det parti som tydligast prioriterade skolan. Vi döljer inte att vi gör det genom att prioritera ner den centrala kansliverksamheten och den politiska apparaten. Vi medger att det skulle få konsekvenser, kanske färre eller mindre utredningar, men vi skär hellre där än inom skolan och äldreomsorgen.
Kommunalråden Jens o Fredrik försvarade sin budget och talade länge om att alla deras siffror pekar åt rätt håll. Kanske inte en helt objektiv bild. Det skulle inte skada med lite öppenhet, självkritik och seriös dialog.
Det blir alltför mycket tom retorik och teater på våra fullmäktigemöten.
Det passar det där partiet som säger sig "älska Sverige". De påstår att ingen vill diskutera invandring, att det är synd om dem som inte kan få fram siffror som bekräftar deras fördomar om hur mycket invandrare kostar.
De lägger fram ett budgetförslag som delvis saknar siffror och bl a innehåller förslag som att minska personaltätheten på hem för ensamkommande flyktingbarn. Det är bara ett exempel på att de inte bryr sig om att lägga seriösa förslag; det finns inget kommunalt flyktinghem, endast ett privat som är helt och hållet finansierat av staten.
Förslaget syftar enbart till att angripa flyktingarna, liksom en rad andra förslag. Det är förstås en politisk signal som uppskattas i vissa kretsar. Ungefär 10 procent av svenskarna är rädda eller oroliga för invandringens konsekvenser och kostnader. Men gång på gång upprepar det här väldigt svenska partiet att de minsann har en oerhört hög andel medlemmar med utländsk bakgrund och att de inte har något emot flyktingar, utan att de bara vill hjälpa dem på ett bättre sätt. Hur många tror på det? Inte många, men om det är 2 procent så funkar taktiken och så kan de nå lite mer än 10 procent.

Det ska de dock inte göra i vår kommun, för vi tar debatten, vi har inget att dölja. Ensamkommande flyktingbarn, oftast pojkar som är 16-18 är driftiga och ivriga att studera och jobba. För kommunen är det en vinstaffär.
Fast det är förstås inte därför vi tar emot dem, utan för att de flytt från t ex Syrien och Eritrea och behöver asyl - och vi är empatiska, civiliserade människor här!

1 kommentar:

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.