måndag 27 september 2010

Rösterna räknade

Nu är äntligen rösterna i vårt kommunval räknade hos Länsstyrelsen.
Det verkar alldeles klart att
MFP får 2 mandat i den östra valkretsen, men inget i den västra.

Jag har fått över 100 kryss och blir personvald. (Verkar vara ett fåtal av de 55 i KF som blir det. Jens, Maria, Tord, Margit och Terese samt troligen Fredrik i fp och någon i SD.)

Birgitta E tar MFP:s andra stol, precis som hittills. Krister O och Ewa Fogselius blir ersättare.

Strp får 3 mandat, som verkar gå till Margit, Erik och Jan. (Patricks personvalskampanj räckte inte.)

MFP:s röster ökade med 36 procent. Största relativa framgångarna, jämfört med förra valet: SD, MP och MFP samt Strp, C, M och V.
Backar: KD, S, FP.
Inget helt tydligt mönster

M framhåller förstås att de är störst i kommunen, men det beror mest på att S backar. 27,6 % är inget imponerande resultat, en ökning med endast 0,6 % och klart sämre än riksresultatet. Även MP, KD och V går sämre än i riksdagsvalet.
Vinnare i vår kommun är Jens Persson ochlokalpartierna.
Jag uppfattar väljarnas signal som att många är nöjda med att Jens vågat bryta blockpolitiken, men att många också vill ha förändring - sannolikt finns ett utbrett missnöje med skolorna och med bristen på medborgarinflytande.

2 kommentarer:

lasse p sa...

Tyckte inte det verkade som att det finns ett utbrett missnöje med skolorna. Majoriteten hade ju typ gjort noll och ändå fick C ökat rösttal. Eller också trodde väljarna på omvändlesen fr de styrande partierna under vlarörslens sista veckor då alla partier lovade satsningar på skolan. Vid eftertanke är det nog det andra alternativet jag tror på - eller vill tro på i a f

Patrick Baltatzis sa...

Dag,
Grattis till framgången trots att det inte gav utslag i mandatfördelningen!
Jag ger mig inte utan får fokusera på ersättarrollen i fullmäktige!
Vi syns!

P.