måndag 3 maj 2010

Majoriteten mörkar om Långbergsskolan

De plötsligt påkomna "förslagen" om flyttning av en hel skola, Långbergsskolan, och bussning av elever till Karinslundsskolan på Tosterön blir allt märkligare.

I dag när jag och andra på kommunstyrelsen ställde enkla, hövliga frågor om hur denna fråga skulle hanteras så vägrade kommunstyrelsens ordförande Jens P (C) att svara!

Min enkla fråga var: eftersom alla andra frågor om skollokaler efter flera års utredning och debatt avgjorts i kommunfullmäktige, ska inte också denna fråga beslutas där av de folkvalda?
Efter tre undvikande svar, och då uppenbarligen inte kommunchefen tilläts ge svar och nämndordföranden Lotta G (S) inte ville svara, så sade till slut Jens P:
- "Ni kan tycka vad ni vill, men det är majoriteten som bestämmer".
Jag sade då att vi kanske inte tycker olika, vi har ju inte ens fått chansen att diskutera sakfrågan, och uppprepade frågan om ärendet skulle till fullmäktige.
Då blev svaret:
"Jag svarar inte på den frågan för om jag gjorde det skulle svaret vara hugget i sten på alla bloggar i morgon".
Suck.
Då reste sig Erik (SP) och lämnade mötet, varpå jag, Margit (SP) och Mats (KD) gjorde detsamma. Mötet var i praktiken slut, efter 33 ärenden, men det fanns ingen anledning att sitta kvar och tacka för ett möte som vi uppenbarligen inte var välkomna till.

När jag tänker efter inser jag att Jens P, som annars är en trevlig person, känner sig frustrerad över svårigheterna att hålla sams med S och FP. I dag röstade de helt olika i viktiga frågor om friskolor och äldreboende.
Men varför ska alliansens interna motsättningar leda till att öppenheten offras?!
De som drabbas är medborgarna och i detta fall skolbarnen.

2 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Bra bloggartikel du har skrivit. Har citerat dig på min blogg: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/05/maktfullkomlig-jens-persson-c-det-far.html

Mats Werner sa...

Makten, Dag! Makten! Den går före barn!

Och prestigen! Har man en gång bestämt att inte sälja Karinslundsskolan så måste man göra vad som helst för att motivera att den ska behållas. Och i det maktspelet är man t.o.m. beredda att offra Långsbergsskolans skolbarn.