torsdag 22 april 2010

POLITIKER BÖR TALA SANNING

Jag kanske är petig, men jag tycker inte att politiker, i synnerhet inte kommunalråd, ska sprida påståenden som är direkt osanna. Jag orkar inte alltid korrigera Björn Linds uttalanden i tidningen, men det som stod i Måsen förra veckan var hårresande.
Där påstod han att kommunfullmäktige "måste ha minst 55 mandat".

Sanningen är att det räcker med 51 mandat, enligt kommunallagen.
Att vår kommun nu kommmer att få arvodera fler politiker beror endast på att nuvarande FP-C-S-styre drev igenom det beslutet.

Man skulle vilja tro att det endast var ett exempel på okunskap hos mäklaren som hastigt och lustigt blev kommunalråd, men han har ju varit med när frågan diskuterats i kommunstyrelsen, arbetsutskottet samt fullmäktige. Då har jag och andra i oppositionen hävdat att kommunen inte bör ha fler än 51 ledamöter (plus ersättare).
Det är mer än tillräckligt för en beslutande församling och vi kan inte låta kostnaderna för politikerarvoden fortsätta att skena iväg. Det är ju inte så att det finns pengar över i kommunkassan...

S-C-FP drev igenom beslutet om ett större fullmäktige trots protester från MFP, SP, KD, M och V.
Om Herr Lind glömt det blir jag än mer oroad.

Endast fem kommuner i hela landet utökar sina fullmäktigeförsamlingar nästa mandatperiod! De flesta väljer att minska antalet politiska uppdrag och fokusera på medborgardialog.
Strängnäs går baklänges in i framtiden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig Dag.
Det verkar som om vi verkligen har något att oroa oss för och tyvärr gagnar det inte Mariefredsnämnden, när dess ordföranden är glömsk, osäker eller far med osanning.

Kerstin