måndag 7 december 2009

Svårt få majoritetspolitikerna att lyssna

Dagens kommunstyrelsemöte:
majoritetsalliansen klubbade två tjocka luntor med strategisk plan, mål, budget samt vision. Alltihop hade skickats ut för två dar sen per e-post, så vi fick helgen på oss att läsa alltihop i datorn.
Vi som ändå försökte och skickade in förslag till ändringar fick inget gehör alls. S-C-FP-alliansen hade redan kompromissat ihop sig och orkade inte ens diskutera.
Jag fick inte ens en kommentar till mitt förslag om mål för minskning av elförbrukning och koldioxidutsläpp. Inte heller om mitt förslag att flytta mer medel till skolorna o förskolorna (höjd elevpeng) eller mitt förslag till en tydligare vision.
Dunk, dunk, dunk lät ordförandeklubban när 41 ärenden avverkades.

Ljusglimtar finns alltid:
T ex förslaget om att en förskola med tillagningskök skulle byggas om så att den endast får ett mottagningskök. Det var så nära att det också klubbades, men jag föreslog en återremiss och det blev till slut enhälligt beslut om det. Hoppas nu att man inom majoriteten tänker efter och inser att det vore olyckligt att bygga fast förskolor i ett beroende av en matleverantör.
Vi måste utgå från barnens behov!
Det där sista har ni läst förut här, men jag tänker fortsätta att tjata...

3 kommentarer:

mariavb sa...

Mycket bra att du föreslog återemiss. Hela ärendet dåligt hanterat.

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Var det nämnd möte den 8 December i Mariefred.
Jag har inte hittat någon kallelse på hemsidan. Det är inte lätt att vara med och läsa vad som det ska beslutas om..

//Cattis

Dag Bremberg sa...

Japp, det var MFN-möte i går. Men du missade inget!
De vanliga budgetbesluten som medför nedskärningar - samtidigt som man klubbar helt orealistiska mål att "100 %" ska vara nöjda. Endast MFP verkar bry sig. Suck.