fredag 9 oktober 2009

Sorg i Mariefred

Uppdaterat:
Det är så sorgligt. Många Mariefredsbor känner sorg och sympati med familjen och kamraterna. Samtidigt visar vi att vi bry oss om varandra i Mariefred. Skolan och kyrkan har agerat snabbt och vettigt. Nu får vi stanna klockorna och ta hand om varandra en tid.

Sen får vi fundera över vad vi kan göra för att det aldrig ska hända igen på våra vägar.
På e-kuriren.se är det många kommentarer. En påpekar att Stallarholmsvägen är farlig. Vi är flera som framfört detta i olika sammanhang. I dag grubblar jag över om vi som är politiskt aktiva kunde ha gjort mer. Själv har jag lagt den mesta kraften på att begränsa hastighet och ta bort risker inne i Mariefred, främst vid skolan. Visst har jag fått en del gehör, men väldigt lite har skett hittills.
Ett problem är att Stallarholmsvägen är statlig och vi Mariefredspolitiker har väldigt svårt att påverka. Vi får försöka bli fler och säga ifrån med högre röster.

2 kommentarer:

Patrick aka Bee sa...

Dag,

Det smärtar mig djupt det som hänt. Och mina tankar till er alla.

P.

Anonym sa...

jag kom körande och såg hur något hade hänt såg att man försökte ge första hjälpen till någon! Men polisen och ambulansen var där redan fick bara köra förbi med kalla kårar genom min kropp visste inta att det var en liten tjej på 11 år som var där då eller vad som hänt känner tror sorg för familjen och hennes vänner samt han som råka köra ovetande på flickan som kom bak på bussen hans smärta måste vara obeskrivlig har redan pratat med mitt barn barn som är i samma skola och parallell klass att vara försiktig samt kommer jag att kolla en extra gång när en buss stannar och sakta in det är det jag kan göra nu bara sekunder kan rädda liv livet är så konstigt /känner med er