tisdag 20 oktober 2009

Majoriteten sprider pengar

I dag drev majoriteten FP-C-S igenom sitt förslag till användning av de drygt 20 miljoner som riksdagen tillskjuter 2010 för att undvika personalnedskärningar. De tre partierna har uppenbarligen kompromissat ihop sig på ett sätt som innebär att en massa olika önskemål ska tillgodoses. Jag saknar modet att prioritera!
Bland annat ska 8,6 miljoner kronor gå till kommunstyrelsens budget för den centrala verksamheten, varav 3,2 miljoner kronor är en helt ny post som ska utgöra kommunledningens reservpengar för allehanda idéer, en kaffekassa av betydande storlek.
Dessutom ska den kritiserade och nedlagda s k hushållstidningen åter börja tryckas och skickas ut! Ett slöseri att ge ut en pappersprodukt som bara innehåller enkelspårig propaganda. Bättre att utveckla former för dialog med medborgarna, t ex på hemsidan.

Majoritetens förslag lades fram vid sittande bord på dagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Trots att vi på dagens agenda hade ett förslag om att handlingar som inte hinner skickas ut per post ska mejlas ut och sen läggas på bordet när smmanträdet inleds. Förklaringen till hemlighetsmakeriet är troligen att den styrande trojkan har haft svårt att kohandla och har ännu svårare att försvara detta ogenomtänkta förslag.
Min kommentar:
Det blir alltid bättre om man lyssnar på fler!

Inga kommentarer: