tisdag 18 augusti 2009

Fullmäktige ska mötas ändå

Fullmäktigemötet den 31 augusti blir av. Det ställdes in men efter protester från oss i oppositionen berättade KF-ordföranden igår kväll att mötet ska bli av.

Då ska vi diskutera övergripande mål, så att nämnderna sedan kan formulera tydliga, mätbara mål, som stämmer med de folkvaldas politiska intentioner.
Så har det verkligen inte fungerat hittills. Jag är positiv till detta försök till förändring (en eloge till Jens P), men jag måste erkänna att jag är inte alltför optimistisk.

Jag har en känsla av att det funnits ett motstånd mot att ha tydliga och mätbara mål - för då kan det ju bli tydligt att resultatet inte är tillfredsställande. Det kan också vara så att alla inte är överens om vilka mål som är viktigast. (Exempel: ska fokus vara på att få fler biblioteksbesökare eller på att behålla en hög grad av "nöjdhet" hos de som redan kommer? Jag skulle svara att båda målen behövs, men med tyngdpunkt på det första målet.)

Det kan också vara så att många politiker faktiskt inte funderat tillräckligt över vad som är de viktigaste målen. Vad vill t ex sossarna med skolan? I bland känns det som att det inte finns någon kurs alls, utan skutan svänger lite hit och dit, vare sig det är motvind eller läns.

3 kommentarer:

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Funderar på Föpen över Mariefred och Läggesta, man kan ju få grå hår på kuppen!
Hur hållbart är tänket!

Ha en skön helg

//Cattis

Dag Bremberg sa...

Det är illa nog att FÖP:en innehöll en massa planerade bostadsområden. Nu är det än värre när man vill driva igenom byggande på områden som var markerade för "utredning" i FÖP:en plus områden som inte alls var påtänkta. Det gör att den sammanlagda bostadsexploateringen blir över 2.000 bostäder i Mariefredsområdet, vilket är helt orimligt - särskilt som risken är att allt byggs på en gång när konjunkturen vänder.
Byggföretagen kan inte ta ansvar för samhällsutvecklingen. Det måste politker göra!

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Politiker och medborgare måste träffas, för att få till en konstruktiv tanke, så att vi tillsammans tänker till och får ett samhälle som fungerar för de som bor och flyttar hit, och inte minst för de turister som vill se turistorten Mariefred nu och i framtiden.
Vi kan inte bara sälja ut vår byggd för några penningsugna byggföretag.

Trevlig kväll //Cattis