tisdag 30 december 2008

NYÅRSLÖFTEN...

I morgon smäller det. Ja, förhoppningsvis blir det en festlig avslutning på året utan att berusade ungdomar och "vuxna pojkar" skjuter raketer in bland människor och hus. Man får väl ha ett litet hopp om att kommunens nya regler ska åtlydas så att vi även den 1 januari har kvar våra gamla stadskärnors trähus i Mariefred och Strängnäs.
Själv lovar jag att inte skjuta av några raketer. Det nöjet uppvägs inte av riskerna, miljöeffekterna och de skrämda husdjuren.

Löften som ska hållas längre än en dag är svårare, men ett försök:
Jag lovar att som folkvald lyssna på alla medborgare och att ta alla synpunkter på största allvar.
Jag lovar att prioritera barnens bästa och att fokusera på utvecklingen av demokratin.
Jag lovar att med kritiska ögon läsa alla beslutsunderlag, men än viktigare: att försöka analysera och ifrågasätta hur den kommunala apparaten (inte) fungerar.
Jag lovar att försöka undvika att bli alltför fördömande eller att göra mig lustig på bekostnad av byråkrater eller politiker.
Jag lovar att öppet söka samförstånd om möjliga lösningar och att lägga konstruktiva förslag.
Jag lovar att respektera andras uppfattningar, att ta till mig andras idéer coh försöka vara nytänkande på alla plan.
Puh...
Slutligen lovar jag mig själv att inte engagera mig i alla frågor.
Gott-i-gott-gott nytt år önskar jag er alla!

4 kommentarer:

mariavB sa...

Hej Dag !
Önskar dig en skön och avkopplande nyårshelg ! Vi i opposition har mycket att arbeta med framöver, från helgen 3-4 januari börjar jag arbetet med att få fram ett förslag i skollokalsutredningen.
Beslut planeras 7 jan i BUN och tas 12 jan i KS.
Maria

Kerstin Svensson sa...

Det var tuffa löften och dessutom offentliga.
Kan du hålla de löftena är du väl värd att beundras, eller ska jag citera Emil i Lönnebergas pappa. "Om du kan hålla de löftet ska du få den förgjordade grisen"
Som hundägare är jag mycket tacksam för ditt beslut gällande fyrverkerier.
Gott Nytt År!
Kerstin

Mats Werner sa...

Ja, Dag! Ambitiösa löften. Beundransvärt. Dock hoppas jag ändå att Du kan göra Dig lustig någon gång! Det är en sak att vara rent och cyniskt elak mot andra politiker eller tjänstemän och en annan att göra sig lustig över dem.

Om alla politiker tänker som Du blir politiken träligt tråkig och oengagerande. Humor är tillåtet också i politik och där ingår att kunna göra sig lustig över andra - utan att bli plump och elak.

God Fortsättning på det nya året!
MATS

Dag Bremberg sa...

Nja, de löftena var väl inte så ambitiösa. Jag skulle tro att det är saker som medborgarna förväntar sig av dem de valt.
Och Mats, låt oss lustiga vara, men låt oss också försöka att vara det utan att såra någon.