tisdag 28 oktober 2008

Tillbaka i kommunen på första plats

I´m back!
Okej, jag inser att de flesta inte ens noterat att jag varit borta på semester i två veckor...
men jag bara älskar den slutrepliken från filmen Colour of Money - uttalad av den nyss slocknade stjärnan Paul Newman.

Tillbaka alltså i kommunen, som enligt en ny skolundersökning hamnar nära botten av landets kommuner. Vi behöver förbättra kvaliteten i våra skolor, det är för få lärare och annan personal i förhållande till antalet barn. Lärartätheten måste höjas! Det har vi hittills inte sett att den nya kommunmajoriteten lyckats med.

Kommunen kommer dock högst på en annan lista: den över kommuner som höjer skatten nästa år. Skattehöjning var nödvändigt, men den blir nu för stor och det är risk att pengar rinner iväg på alla möjliga håll, eftersom kommunens ekonomi inte är tillräckligt kontrollerad. Det behövs genomlysning, omprövningar, effektiviseringar och framförallt: prioriteringar!

Kommunalrådet Jens kommenterar skattehöjningen skämtsamt i i dagens EK, vars webb-redaktion valt att inte publicera den egna artikeln på sajten:

http://www.ekuriren.se/link.php?id=753085

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dag!

Bra att du är tillbaka!
Har nu startat en egen blogg.

http://mariefredsbloggen.blogspot.com

Funderar mycket över hur mycket varsel det blir frågan om inför budget 2009

Ha det så bra //Cattis

Anonym sa...

Hej Dag !
Kul att Du är tillbaka. Margit har också varit borta, Lotta G och Voronov är i USA, så det har varit tomt på debattfronten. Har också startat en blogg: mariavonbeetzen.se/blogg.

Ja tycker också det är oroligt inför framtiden med kommunens ekonomi och vad det kan leda till. Stramare tyglar i ekonomin under högkonjunkturen hade varit bra för att minska vår sårbahet.
Hälsningar
Maria

Dag Bremberg sa...

Hej!
Kul. Lägger upp en länk t din blogg.

Anonym sa...

Tack ! Vi ses på KS i morgon/maria