torsdag 18 september 2008

Politiker utan ödmjukhet

- Jag har aldrig fått höra vad jag gjort för fel, säger kommunens avsatta kommunalråd Ann L (m) i tidningen Dagens Samhälle.
http://www.dagenssamhalle.se/zino.aspx?articleID=13296

Alla som bor i vår kommun vet förstås att lokaltidningen under lång tid dagligen hade stora rubriker om skandalös hantering av skolutredningen, radering av e-post, manipulering av offentliga handlingar, usel kontroll på ekonomin, kritik från revisorer, myndigheter, politikerkollegor, anställda, medborgare osv...

Det hade kanske inte ändå behövt leda till att kommunalrådet tvingades bort. Men det största problemet var att hon inte ens ville inse att det fanns problem. Det går inte att vifta bort jävsfrågan, offentlighetsprincipen och campusskandalen, om man vill ha förtroende.
Att hävda att misstroendet är "ofattbart" är minst sagt anmärkningsvärt, ett halvår efter avgången. Inget blir bättre av att nu uttala sig i en riksspridd tidning på ett sätt som kastar skugga över kommunen.
I april uttalade jag min medkänsla med människan Ann, men de misstag som den politiska ledaren gjorde ska inte förnekas; de bör vi alla dra lärdomar av.

Det som kännetecknar en bra ledare är att hon/han är öppen, tydlig, visionär, ärlig och tillräckligt stark för att våga vara ödmjuk.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Jag tror Du menar "Dagens Samhälle"

Dag Bremberg sa...

Tack, Mats, jag har rättat.