torsdag 11 september 2008

Politiker som har kul

På Lotta Grönblads blogg skriver sossen Ann-Sofie W fr Eskilstuna att hon varit på besök i Strängnäs f möte i Sevabstyrelsen. Vilket Lotta kommenterar med:
"Kul med Sevab - vi har det kvar vet du!"

Detta får mig att reagera...

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6699791381253895060&postID=4875779796329734760

När jag (som partilös) blev invald i styrelsen f SSCO (med 50.000 studenter) fanns det studentpolitiker där som gärna ville tro att de var sååå smarta. För dem var det inget problem att leka entrepenörer med andras pengar.
Intäkter från studentbostäder hade de börjat satsa på hotell och andra spekulationer. De var på väg att förlora kontrollen helt.
När jag kom in såldes hotellverksamheten för ett bra pris (till den nu så framgångsrike Bicky C) och SSCO satte åter fokus på kärnverksamheten: billiga studentbostäder, försäkringar och service.
(Inte på något sätt tack vare mig, det var väl mest tack vare en klok kanslichef och en sosse.)

Kärnverksamhet kan kännas trist, men det politiska uppdraget är inte att göra kul saker, utan att ta ansvar för det som är viktigt för medborgarna.
Allt för många miljoner har rullat iväg i konstiga projekt, medan det snålas på verksamheten för barn och äldre. Fortfarande rinner pengar iväg utan ordentlig kontroll, vilket framgår av den senaste revisionsrapporten om den bristande internkontrollen.

3 kommentarer:

Lotta Grönblad sa...

Dag som jag skrev på min blogg; jag syftade på Ann-Sofies besök här i Strängnäs och Sevabs styrelsemöte. Du ska nog inte dra för långtgående slutsatser av just detta. Jag tycker egentligen ingenting om detta bolag. Där litar jag helt på andra partivänner som vet mer än vad jag gör. Men du får gärna ge mig din bild, den kanske också är kul :) ?

Häls L

Dag Bremberg sa...

Kul vore att kunna ersätta dagisbarackerna genom att investera i riktiga förskolor. Kul vore också att kunna investera i upprustning av våra idrottsplatser, inte bara i S-näs.
"Det finns inga pengar", säger de i fp och c.
Jo, men de vill inte ta ifrån sina partikamrater de arvoderade uppdragen i Sevab ,där de har så kul...
Låter kanske hårt, men så säger de ju själva mellan skål och vägg.

Lotta, du behöver inte lyssna till de partikamrater som man kan anse vara jäviga i Sevab-frågan.
Politik är att vilja!

Lotta Grönblad sa...

Jo jo jag vet att politik är att vilja! Och jag vill MYCKET.

Och kanske jag kommer fram till en bild om detta bolag, vem vet. Jag är inte så intresserad av att bevara saker för sakens skull, utan jag tycker nog att det också kan vara "kul" att pröva andra vägar, men om detta vet jag intet just nu.

hmmm blev kanske lite för filosofiskt det här ; )