torsdag 12 juni 2008

Personangrepp tystade Tord

Kommunalrådet Tord T (s) har efter mycket lång tid gjort ett inlägg på sin blogg:
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1455

Sammanfattningsvis handlar det om att han trivs med att nu tillhöra majoriteten (surprise, surprise) samt at han ser fram emot en tuff debatt på fullmäktige på måndag.
Han skriver att anledningen till att han låtit bloggen sova är att det var så många personangrepp.

Det kan jag förstå att han tycker, och på sina håll är det fortfarande så. Det är så lätt att sitta vid datorn och hamra ner några hårda formuleringar - som några sekunder senare är offentliga för all världens surfare. Lättast är det förstås om man får vara anonym.

Jag kommer därför inte att uppmuntra några anonyma inlägg genom att diskutera med dem. Det vore fel att helt stoppa möjligheten att vara anonym, men om inläggen innehåller någon form av personangrepp så kommer jag att radera.

5 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Personangrepp kan tysta många, vi är flera politiker som har fått känna på detta fula fenomen. Det är därför viktigt att man tar upp frågan. Tack för att du tog upp denna viktiga fråga på din blogg.

MVH Margit

Mats Werner sa...

Han bidrog ju själv i högsta grad genom att i sitt diskussionsforum gå till hårt, oriktigt och ogenomtänkt personangrepp på Hélène Brodin Rheindorf.

Dag Bremberg sa...

Ja, jag menade inte på något sätt att han var något oskyldigt lamm. Det är väl ofta så att de som själva känner sig kränkta kränker andra.
Du missade KF i kväll, men där förekommer det ju en hel del påhopp, och en viss person var rätt arrrogant denna gång. Makten påverkar vissa på ett obehagligt sätt.
Men andra var desto trevligare och roligare!

Mats Werner sa...

Törs jag gissa att personen Du åsyftar har ett för- och ett efternamn som börjar på samma något vinklade bokstav?

Dag Bremberg sa...

Nej, jag namnger inte här på nätet en person som betett sig lite dumt. Det var f ö flera.
Det är en diskussion som vi skulle kunna föra i demokratiberedningen.