tisdag 27 maj 2008

Ombytta roller i fullmäktige

Måndagens fullmäktigemöte blev överraskande för mig. Jag hade trott att den nya majoriteten skulle visa att de hade nya ambitioner.
Men nu när sossarna satt till höger (!) i lokalen så agerade de precis lika passivt som den tidigare m-alliansens ledamöter. Lotta G var uppe i talarstolen ett par gånger, men bara för att markera distans till den nya m-oppositionen. Jag saknade hennes engagerade inlägg med idéburna resonemang.
Vad vill det nya styret? Jag skulle kunna lägga till: Varför styra om man inte vet vad man vill?

Några moderater var mer öppna och aktiva, men annars var det inte så stor skillnad. Förutom att våra vänner i Strängnäspartiet äntligen var aktivt ifrågasättande.

Det blev bara 11 röster för ett förslag från en medborgare om att kommunen ska gå med i nätverket Sveriges ekokommuner. Det var mfp, sp, v, mp plus en i kd och två moderater.
Alla de sossar som bara för några veckor sen röstade för vår motion med i princip samma innebörd satt nu och röstade emot - i missriktad lojalitet med liberaler och bondeförbundare?

3 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Välkommen tillbaka i bloggvärlden, du har varit saknad. Ja, så kan det bli, att folk röstar annorlunda när nya allianser bildas. Saker man tidigare har stått för blir inte så viktiga längre. Konstigt, men det är så det har blivit tydligen. Nej, det var en tam ny majoritet, inget aktivt deltagande precis. Vi får se vad som händer.

MVH Margit

dubbla examen sa...

Det har hänt mycket i lilla strängnäs sista tiden. Jag har alltid varit intresserad av politik och samhäll men aldrig varit aktiv. Hädanefter kommer jag att hålla bättre koll på den kommunala verksamheten.

dubbla examen sa...

*Glömde*
Jag har läst igenom en del av din blogg och den är mycket saklig och välskriven. Jag lägger in denna sida i mina favoriter.