måndag 18 juni 2007

I folkpartiets Sverige...

är det "normalt" att sparka lärare.
I något slags krönika på imariefred.nu skriver en "LS" om skolan. Det måste vara folkpartisten Lennart Schweitz.Hans bild av nedskärningarna är ett försök att förringa dem och släta över problemen. Han försöker klappa alla de protesterande föräldrarna och lärarna på huvudet, som om de inte visste vad de pratade om.
LS påstår i sin text, precis som den verklige Lennart gjorde på Mariefredsnämndens möte, att 8 lärare på 100 barn är "normalt", och att Mariefreds skola t o m skulle ligga över snittet.En direkt osanning, men vi får hoppas att den beror på okunskap.
Lärartätheten låg runt 9 innan nedskärningarna inleddes på 90-talet. Sedan har staten skjutit till pengar för att få kommunerna att öka lärartätheten och den har succesivt ökat. Strängnäs har de allra flesta år släpat efter och hört till de snålare kommunerna.
Detta läsår är rikets snitt uppe i 8,3. Målet är att det ska höjas ytterligare.Att då hävda att det är "okej" och "normalt" med 7,9-8,0 på vår skola är därför antingen cyniskt eller okunnigt.
Dag

Inga kommentarer: