fredag 10 februari 2012

Håll biblioteket öppet!

I dagens e-kuriren skriver kulturnämndens FP-ordförande och kulturchefen (oklart varför en politiker och en tjänsteman debatterar tillsammans).
De hävdar att lokalrockaden i Mariefreds rådhus skulle varit ett önskemål från Mariefredsborna och områdesstyrelsen. En (1) biblioteksbesökare som sagt sig se fram emot flytten citeras... Att områdesstyrelsen genom majoritetsbeslut sade "nej, tack!" redan förra våren tycks ha glömts. (Men FP och C var redan då för denna senaste flyttkarusell.)
Nu är detta historia. I höst flyttas biblioteket till Rådhuset, då kommer det att bli nödvändigt med förändringar i öppettiderna. Det går inte an att Rådhuset står fullt med böcker men låst och mörkt!

I dag är det fredag. Då har biblioteket i Mariefred öppet mellan... nej, inte alls. Så kan vi inte ha det efter flytten.
Det borde vara samma öppettider som i Strängnäs. Att vi har en mindre lokal och betydligt färre böcker kan väl vara acceptabelt, men varför skulle Mariefredsborna ha andra tider än Strängnäsborna?
Jag är övertygad om att vi är väldigt lika och att vårt intresse av att låna böcker är minst lika stort!

Inga kommentarer: