lördag 14 augusti 2010

Hett i debatten om demokratin

I dagens ST/EK skriver KD:s ledning att här ska minsann inte ske några förändringar i Strängnäs kommun. Den är skapad av Gud och för evigt, som jag tolkar dem.
KD motsätter sig bestämt att folk i andra kommundelar än Strängnäs skulle ges ngt som helst inflytande. Tack för det klara beskedet!
Det är värt beröm om man tänker på hur de stora partierna mörkar och mumlar.

Men en annan KD-kandidat skriver på samma uppslag att Strängnäs kör över kommundelar som Stallarholmen, han vill ha kommundelsnämnd eller ngt liknande.

Ledarskribenten Alex V kommenterar kallt att KD:s politiska linje är en helt annan än den som Stallarholmsborna önskar. Han nämner också att det enda parti som vågar vara tydligt och lyfta frågan om kommundelning är Mariefredspartiet.

Jag hoppas att det blir fler. Men jag kommer på mig själv med att ha så mycket hopp att jag börjar låta som Obama...

Men jag tar den risken.
Hoppet är det sista som överger människan, även om det verkar ha övergett KD...

2 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag!

Du glömmer att skriva att Voronov samtidigt skriver att han inte heller vill ha någon kommundelning i/av Strängnäs. Det kanske kallas taktik?

Dag Bremberg sa...

Hej, Margit! Nej, jag har inte sett att han skrivit det, i det ledarstick som jag kommenterade stod inget sådant. Kanske han skrivit något sånt tidigare, jag tror ju på dig, men frågan är ju långt ifrån svart-vit.
Vi borde kunnna diskutera öppet vad som är den bästa lösningen. Hur man än vrider på det så måste makt förflyttas från en liten klick av kommunalråd och chefstjänstemän.
Det väcker motstånd, det fattar jag. Så det är en utmaning!