fredag 2 oktober 2009

Bottenbetyg för Strängnässkolorna

Strängnäs tidning rapporterar att kommunen rasar i Lärarförbundets ranking.
"Hemskt", säger det fackliga ombudet, och det är bara att instämma.

Som det ser ut nu tänker den styrande majoriteten fortsätta att dra ner elevpengen och därmed sänka lärartätheten till 6,5 (per 100 elever). Helt oacceptabelt.

Det var illa redan för tre år sen och sen har det blivit sämre varje år. Det går inte att skylla på att "det finns inga pengar". Mariefredspartiet har i tre år lagt alternativa budgetförslag som skulle inneburit höjd elevpeng och högre lärartäthet.
Det handlar om vilja. Politiker måste ha mod att prioritera.

2 kommentarer:

Patrick aka Bee sa...

Dag,

Det är inte bara hemskt. Det är förödande för den kommunala skolan och på sikt även för Strängnäs, som utarmas.
Om, och jag säger om med emfas, vi ska ha kvar kommunala skolor som garanter för kvalitet bör vi samla oss för att diskutera hur detta ska gå till. På bred front.

Jag bloggar om detta här.

Du skriver: "Det handlar om att vilja. Politiker måste ha mod att prioritera." Jag vill gärna tillägga att det gäller att våga välja det rätta och riktiga. Då handlar det om att ha modet att omprioritera!

P.

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Som obunden förälder i den lokala styrelsen på Mariefreds skola, ser vi gärna ett möte för att prata om framtiden, nya infallsvinklar, nya tankar, nytt och med goda förutsättningar att bygga ett hållbart system för framtiden, som gynnar barn och vuxna nu och på sikt och i framtiden.

Väl mött //Cattis