onsdag 12 augusti 2009

J'accuse...

Jag kritiserar beslutet om neddragning på Mariefredskontoret och anklagar därmed kommunchefen för att strunta i vad vi som är politiskt valda tydligt uttalat:

http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.447329

Kommunchefens förslag i våras om att inte ersätta den tidigare chefen för Mariefredskontoret sågades av såväl Mariefredsnämnden som kommunstyrelsens arbetsutskott.
Det är då orimligt att han sen ändå fattar ett beslut på egen hand om att tjänsten ska upprätthållas endast till 30 procent av en person som redan har en100% tjänst.

Jag inser att kommunchefen har en annan uppfattning och att han inte gillar det finns ett kontor i Mfd med viss självständighet. Han får ha vilka åsikter han vill, men det är politikernas åsikter som ska vara styrande.
Detta beslut stämmer inte med hans delegation, eftersom det uppenbarligen var en så viktig organisationsfråga så att det borde krävas ett politiskt beslut.
Kommunchefens agerande är ett hånfullt slag i ansiktet på alla folkvalda. Det är också oerhört nonchalant att personalen får besked om beslutet först när de läset tisdagstidningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer.
Nu skall kommunchefen redovisa underlaget för sitt beslut.
Har inget förtroende för kommunchefen längre.

David sa...

När var det utvärderingen skulle göras egentligen? Borde den inte vara klar i god tid innan valet och ev ny majoritet?