onsdag 25 mars 2009

Kvällen då barnen offrades

Det talas om "brutal-budget", egentligen är det värre än så, för det är drastiska nedskärningar mitt under budgetåret. Nedskärningar som ska verkställas omedelbart, vilket inte i praktiken är möjligt.
Skolor och dagis kan inte sparka personal direkt. Vi har trots allt en lag om anställningsskydd med uppägningstider.
Vi borde också ha en lag som förhindrar att politiker så plötsligt ändrar förutsättningarna. Det är en form av avtalsbrott mot såväl privata som kommunala skolor och dagis.
Det är givetvis också ett SVEK mot inte bara väljarna och personalen, utan främst mot barnen.

I kväll lade S-FP-C fram sitt förslag till drastiska nedskärningar i BUN.
Den 25 april var datumet då jag tappade tilliten till socialdemokraternas tal om att värna barnen och satsa på bättre personaltäthet osv.
Jag vet att det finns många sossar som lider och till och med skäms, men jag har svårt att lita på S-ledningen framöver. Jag hade inga förväntningar på FP och C, som redan tidigare svikit många löften och i många år suttit vid makten och struntat i dagisbristen och sjunkande lärartäthet osv.

4 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Det är sorgligt alltihopa.

I teknik- och fritidsnämnden fick vi i kväll se förslag på att ta bort lönebidragen, den lilla människan drabbas. Jag yrkade på att man skulle låta bli att röra lönebidragen, men den sosseledda majoriteten röstade ner det. De gav förvaltningen helt fria händer, fast de såg förslaget om att ta bort lönebidragen. Man känner inte igen sossarna; eller så är det just det man gör?! Makten framför allt. Den lilla människan offras.

Att kraftigt minska elevpengen mitt under ett skolår kan inte vara rätt väg att gå.

MVH Margit

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Barnkonsekvensanalysen var långt ifrån ärlig, är mycket tagen efter gårdagens Bun, men framförallt att förskolan i Stallarholmen blir av med 1,5 personal, idag går det 7 barn på 1 personal.

Hur det blir i Mariefred kan man ju bara gissa och fundera över.

//Cattis

Freddy the fighter sa...

Hej Dag!

Jag är en av dom som lider idag.
Tycker att besluten om det här är totalt åt h******.

Dag Bremberg sa...

Hej, Freddy! Förstår att du lider. I dag är det svårt att linda in detta i politikerspråk: Det är rent ut sagt för jävligt!