tisdag 1 april 2008

Fullmäktige med vingklippt kommunalråd

Fullmäktige i går kväll blev märkligt, då kommunalrådet Ann L var uppe flitigt i talarstolen. Men talade hon för majoriteten? Nej, knappast eftersom tre av allianspartierna förklarat att hon inte har något förtroende längre.
Jag tycker att framförallt fp och c har anvar för att lösa den akuta krisen, och det har jag framfört till dem.
När jag frågade fullmäktiges ordförande Anders S (fp) om kommunalrådet kunde entledigas, svarade han att han inte tänkte låta den frågan komma upp på mötet. Folkpartisterna vet inte hur de ska agera, men de har extra gruppmöte i dag.
Jag hävdar att ett vingklippt kommunalråde inte kan sitta ordförande på kommunstyrelsens möte på måndag. Innan dess måste en lösning finnas.
Vad ska folk tro? Insändarna på kurirens sajt är ju väldigt beska, och det var också allmänheten som kom till tals på fullmäktige.

Det blev ett (1) bra beslut: om Mariefredsskolans ombyggnation och arbetsmiljö. Detta efter ovanligt konstruktiva samtal med Arne A - som lyssnade på vänsterns David, vilket gjorde sossarna sura...
Motionen om klimatplanen avslogs med 31-11. Intressant var att halva sossegruppen röstade emot, liksom alla borgare. Strängnäspartisterna lade ner sina röster.
Tomas F (c) argumenterade emot med motiveringen att vi redan har så många planer...
Med samma argument hävdade han att vi skulle anta trafikplanen, eftersom den ändå inte har nån betydelse.
Krister Olsson (mfp) förespråkade att vi skulle anta planen med revidering i enlighet med Mariefredsnämndens yttrande. Det ville alltså varken Tomas eller Arne A. Märkligt. Deras agerande ökar inte det redan svaga förtroendet för Mariefredsnämnden. KF-ledamöterna suckade och skakade på huvena...

2 kommentarer:

Lotta Grönblad sa...

Gjorde sossarna sura skriver du. Har jag missat nåt?

hälsar Lotta

Dag Bremberg sa...

Fel av mig, du var säkert inte sur.
Men er store ledare, oppositionsrådet Herr TT, kommenterade surt att vänstern tydligen gjort upp med moderaterna, så att det v-förslag som han tillstyrkt inte längre fanns...
Centerpartisten Torgny J kommenterade också det ovanliga att han tillstyrkte ett v-förslag.
Jag tyckte det var kul, sunt och hoppingivande.
Sen kanske Tord inte var så sur egentligen. Han kanske hade glimten i ögat.
I dag var han väldigt rolig på kommunstyrelsen när han skojade med den totalt förvirrade borgerliga "alliansen".
(F d alliansen?)